Çeşitli liposuction teknikleri kullanılmaktadır. Bunlar lazer liposuction, vaser liposuction, kuru, ultrason destekli lipoplasti, tümmesent liposuction ve süper ıslak gibi tekniklerdir. Bu yöntemler arasında hastanın iyileşme süresi ve liposuction sonuçları açısından fark vardır.
Teknik olarak operasyon, 1–1.5 cm uzunluğundaki küçük cilt kesilerinden yağın emilmesidir. İlk olarak, dokuya adrenalinli izotonik bir sodyum klorür çözeltisi enjekte edilir. İkinci ilaç, kan damarlarının spazmına neden olur ve ameliyat sırasında ve sonrasında hematom gelişimini engeller. Bundan sonra, yağın aspirasyonu (emilmesi) için kesilere bir PAL kanülü yerleştirilir. Ameliyat, cilt kesilerine kozmetik dikişlerin yerleştirilmesiyle sona erer.
*Liposuction sonrası kompresyon iç çamaşırı giyilmesi gerekir!
Operasyon Süresi: 1-3 saat
Normal Hayata Geçiş: 1 hafta
Tamamen İyileşme: En az 6 ay
VASER Liposuction
VASER Liposuction, yağ hücrelerini fazla biriktiği yerlerden dikkatli bir şekilde çıkarmanızı ve hasta isterse başka bir bölgeye (lipomodelling, lipotransfer) nakletmenizi sağlayan bir teknolojidir.
Nasıl Çalışır?
VASER Liposuction'ın mekanizması, yağ hücrelerini yok etmek için ultrasonun kullanılması ve ardından aspirasyonudur. Kan damarları ve sinir uçları ultrasona karşı daha dirençli olduğundan işlem sırasında zarar görmezler.
VASER Liposuction'ın klasik cerrahiye göre farkları:
Herhangi bir plastik cerrahide olduğu gibi, müdahaleye başlamadan önce, tedavi edilen alanın işaretlenmesi gerçekleştirilir. Daha sonra hasta anestezi verilen ameliyathaneye gider. Ardından doğrudan VASER-Liposuction'a geçin. Deride, yağ dokusunun kalınlığına ince bir tüpün yerleştirildiği küçük bir delinme yapılır.
Kavitasyonun etkisi nedeniyle yağ dokusunun tahrip olmasına yol açan ultrason verilir - yağ hücrelerinde (adipositler) kabarcıklar oluşur, bu da çöktüğünde hücreler arası bağların ve hücre zarlarının tahrip olmasına yol açar. Baloncukların hacmi ne kadar büyük olursa, hücrenin yok edilmesi o kadar güçlü olacaktır. Ultrason parametrelerini ayarlayarak, kabarcıkların boyutunu ve doku üzerindeki etkisinin gücünü kontrol edebilirsiniz.