Retina Yırtılması:
Bir retina yırtığı, gözde sıvı ve kan toplanmasına yol açabilir, bu da gözyaşı retina dekolmanına yol açarsa birkaç yeni uçuşan maddenin gelişmesine ve görme kaybına neden olabilir.
Retina görmede hayati bir rol oynar. Retina hasarı görme kaybına ve hatta kalıcı körlüğe neden olabilir.
Belirtiler:
Retina yırtılmasının en yaygın semptomları arasında gözde ışık parlamaları ve uçuşan cisimler adı verilen görünür noktalar bulunur. Retina yırtıkları hızla gelişebilir ve ilerleyebilir ve bu da retina dekolmanına neden olabilir.
Dikkat edilmesi gereken diğer belirtiler şunlardır:
• Bir retina yırtığının meydana gelebileceğini gösteren, boyut ve yüzen cisimlerin sayısında ani bir artış
• Retina yırtılması veya dekolmanının ilk aşaması olabilecek ani bir ışık çakması görünümü
• Çevresel (yan) görüş alanınızda bir gölge oluşması
• Görüş alanınızda yavaşça hareket eden gri bir perde görmek
• Odaklanma sorunu ve bulanık görme dahil olmak üzere görüşte ani bir azalma yaşamak
Tedavi:
Retina yırtığı cerrahi bir işlemle onarılır. Yırtığın derecesine bağlı olarak önerilen prosedür türünü tartışacaktır. Ayrıca tedavi seçeneklerinizin çeşitli riskleri ve faydaları hakkında da bilgilendirileceksiniz.
Retina Lazer Cerrahisi:
Retina lazer cerrahisi, belirli retina hastalıkları için kesin ve odaklı tedavi sağlamak için lazer teknolojisinin kullanımını içerir. Retina, arkasında bulunan sinir uyarılarını beyne sinyal iletmek için uyaran ışığa duyarlı hücreler içeren ince ve hassas katmandır. Böylece gördüklerinizi yorumlayabilir ve görsel bir görüntü oluşturabilir. Spesifik durumlarda, hastanın görüşünün korunmasını ve görme kaybının önlenmesini sağlamak için retina lazer cerrahisi gereklidir.
Retina lazer ameliyatı sonrası neler beklenmelidir?
Retina lazer ameliyatından hemen sonra hastaların bulanık görme yaşaması normaldir. Buna ek olarak, göz damlası uygulandıktan sonra öğrenciler dört saate kadar genişleyeceğinden, gözler ışığa karşı oldukça hassas olacaktır. Bunun için koruyucu bir göz siperi önerilecektir.