Saç Ekimi

Saç Ekimi Nedir?

 

Saç ekimi, saç kaybı yaşayan bireylerde kellik ve seyrelme sorununa doğal görünüm ile birlikte kalıcı bir çözüm yoludur. Saç kökünün artık aktif olmadığı, saçsızlığın oluştuğu alanlara sağlıklı saç köklerinin mikro cerrahi yöntemlerle nakledilmesi işlemine saç ekimi adı verilmektedir. Saç ekiminde dökülen bölgeye, hastanın kendi sağlıklı saçları eklenmektedir. Saç ekimi tamamen bireye özel planlanır ve uygulanır. Saç ekimi operasyonuyla hastanın genellikle ense bölgesindeki dökülmeye dirençli saç kökleri toplanır ve seyrelmiş  ya da tamamen dökülmüş olan kısımlara nakledilir.

 

Amaç; baş bölgesinde ekim yapıldığı belli olmayacak doğallıkta, kalıcı bir şekilde saçlı görünüm kazandırmaktır. Saç ekim işlemi aslında küçük bir cerrahi operasyondur. Bu nedenle uzman ve bu konuda deneyimli doktorlar ve ekip tarafından hastane ortamında yapılması en güvenli yoldur. Saç ekimi uygulaması ile kişiye kendi saçları hiç dökülmemiş gibi kalıcı olarak kazandırılmaktadır. Saç ekiminde amacımız; kişiye modern tıbbi uygulamalarla konforlu bir şekilde doğal saçlı görünümü tekrar sağlamaktır.

 

Saç ekimi için uygun aday mıyım?

 

  • Fiziki gelişiminizi tamamlamışsanız,

  • Saç ekimine engel fizyolojik hastalığınız yoksa,

  • Başınızdaki donör sahada, yeterli sayıda ve uygun yapıda saç folikülü varsa,

  • Ekim yapılacak alanda saç kökü nakledilecek uygun boşluk oluşmuşsa saç ekimi için uygun adaysınız.

  • Saç ekim operasyonu sadece erkek tipi saç dökülmelerde değil; çeşitli hastalıklar sonunda oluşabilecek lokal boşluklara, yara izi, yanık izi, ameliyat dikiş izine de başarı ile yapılmakladır.

  • Saç ekimi kadınlarda da başarı ile uygulanmaktadır. Özellikle kadınlarda oluşan saçsız alanın büyüklüğü göz önünde bulundurularak tıraşsız ekim de yapılmaktadır.

 

Saç ekim teknikleri nelerdir?

 

  • FUE

  • DHI (CHOI KALEM)

  • TIRAŞSIZ DHI

 

FUE Tekniği Nedir?

 

Greft adı verilen saç folikülerinin donör alandan toplanarak ekilelecek alanda açılan kanallara yerleştirilmesi işlemidir. Greft, üzerinde bir miktar doku parçası barındıran saç foliküllerine verilen isim olup bir greft içerisinde 3-4 saç olabilmektedir. Greftlerin donör alandan alınmasından sonra, ekilecek alandaki kanalların açılmasına kadar geçen sürede özel sıvılar ve sıcaklıkta bekletilmesi gerekmektedir. Bu sayede özelliklerinden birşey kaybetmeyen greftler, kliniğimizde Safir Perkutan yöntemi ile açılan kanallara ekilir.

 

DHI Yöntemi Nedir?

 

DHI (Direct Hair Implant) yani türkçeleştirilmiş adıyla Doğrudan Saç Ekimi yönteminde; donör alandan greft toplanmasında kullanılan teknik FUE yöntemi ile aynıdır. Burada DHI’nin FUE Yöntemi’nden farkı greftlerin ekimi esnasında ortaya çıkmaktadır.

 

DHI Yöntemi’nde greftler Choi Implanter (Choi Kalemi) adı verilen, keskin ve kaleme benzeyen bir alet yardımı ile yapılır. Bu aletin özelliği ekilecek greft için ekim anında kanal açma işlemini yapıyor olmasıdır. Bu yöntemle ekim yapılacak bölgeyi tıraş etmeden ekim yapmak mümkündür.

 

DHI ve FUE Teknikleri arasındaki farklar nelerdir?

 

  • Ekim Alanı: DHI Yöntemi daha bölgesel saç dökülmeleri için etkilir. Yara izi, saç kıran vb. gibi bir deri hastalığı, ameliyat sonrası veya strese bağlı bölgesel dökülme DHI yönteminin daha etkili olacağı saç ekim alanlarıdır. FUE Tekniği ise daha geniş alanlarda ekim yapılacağı zaman kullanılmaktadır.

  • Greft Sayısı: Greft sayısı saç ekim tekniğine göre fark edebilmektedir zira , bir seans FUE Tekniği’nde DHI tekniğine nazaran daha çok greft ekilebilmektedir.

  • Operasyon Sonrası: DHI Yöntemi’nde iyileşme süresi daha kısa olup daha az kanama olur.

  • Süre: FUE Tekniği’nde operasyon 6 ile 8 saat arası sürmektedir. Bu süre, DHI Yönteminde daha uzundur.

Operasyon sonrası süreç

  • 1. Gün Operasyondan sonraki gün klinikte pansuman ve PRP saç tedavisi seansı uygulanmaktadır. Pansumandan sonra donör bölgedeki bandaj çıkarılmaktadır.

  • 3. Gün Önerilen özel losyon ve şampuan ile tarif edildiği şekilde saç yıkama prosedürüne başlanır. Saç yıkama prosedürü saç derisinin iyileşmesi ve oluşan kabuklanmanın giderilmesine yardımcı olmaktadır.

  • 5-7. Gün Operasyondan sonraki 5-7. Günde ekilen saçlar daha güçlü ve dokunma ile yerinden oynamayacak hale gelmektedir. Ekilen bölgeyi zedelemekten, tırnaklamaktan kaçınmalısınız. Bu dönemde kaşıntı hissedebilirsiniz. Bu normaldir ve iyileşmenin bir işaretidir.

  • 15-30. Gün 2-3 hafta içinde görünüşünüz normale dönecek; ekilen ve mevcut saçlar arasındaki fark kaybolacağı için saç ekimi yaptırdığınız anlaşılamayacak bir görünüme kavuşacaksınız.

  • 1-3 Ay Arası Şok dökülme olarak bilinen, ekilen bölgedeki saçların dökülmesi bu dönemde gözlemlenmektedir ve hemen ardından ekilen saçlarınızın büyüme periyodu başlamaktadır.

  • 4-5 Ay Arası 4. ayda saç büyüme süreci hızlanmakta ve 6. ay civarı saç ekimi operasyonundan beklenen sonucunun yarısı gözlemlenebilmektedir.

  • 6-12 Ay Arası Bu dönemde ekilen saçlar büyümeye devam etmekte ve saç telleri güçlenerek kalınlaşmaktadır.

  • 12-18 Ay Arası 18 ay içinde saç ekim operasyonunuzun nihai sonucunu elde etmiş olunur. 

 

 

Sakal ve bıyık ekimi nedir?

 

Sakal ve bıyık ekimi saçlı bölgeden alınanı kıl köklerini sakal ya da favorilere transfer etme işlemdir. Sakal ve bıyık ekimi aynı zamanda yeni bir sakalı yeniden şekillendiren veya mevcut bir sakalın yoğunluğunu geliştiren işlemleridir.  

 

 

 

 Operasyon Süresi: 3-6 saat

Normal Hayata Geçiş: 10 gün

 Tamamen İyileşme: 8-10 hafta

 

 

 

Kliniğimizde Traşsız Saç Ekimi:

 

Saçlarınızı tıraş etmeden saç ekimi yapılabilmektedir.